groep 4

20 augustus 2020

In groep 4 staat o.a. schoolzwemmen, de Communie en het onderhouden en verder ontwikkelen van de leesontwikkeling op het programma.

Specifiek voor groep 4 

Zwemmen
Iedere donderdagochtend gaan we met groep 4 zwemmen in de Schop. Ieder kind zwemt op zijn/haar eigen niveau bij een eigen badmeester. 

Communie
In groep 4 kunnen de kinderen de Communie doen. De Communie wordt geregeld door de Communiewerkgroep. 

Hoofletters schrijven
In groep 3 hebben de kinderen alle letters leren schrijven. Ook kunnen ze al aan elkaar schrijven. In groep 4 leren de kinderen alle hoofdletters en gaan we met een vulpen schrijven. 

Thuis extra oefenen
Lezen: Lezen met of voorlezen aan kinderen bevordert de ontwikkeling van het brein. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom (voor)lezen met uw kind belangrijk is:
- Voorlezen verdiept de band met uw kind
- Voorlezen helpt bij het naar bed gaan (zorgt voor structuur en even een rustmomentje voor het slapen gaan)
- Voorlezen en interactie aangaan met uw kind stimuleert taalinzicht van het kind
- Samen lezen geeft plezier
- De ouder is een rolmodel voor het kind. Kinderen leren van hun ouders en kopiëren vaak hun (lees)gedrag. 

Op http://www.neo4tx.nl/flits/ kunt u thuis het flitsen van woorden extra oefenen. Wanneer u de groep en het niveau van uw kind heeft gekozen, hoeft u alleen nog een strategie aan te klikken en starten maar! De website biedt daarnaast nog de mogelijkheid het aantal woorden en de snelheid van het flitsen aan te passen. 

Tafeltjes
In groep 4 starten we met de tafeltjes. Om de tafeltjes goed te kunnen automatiseren, is het belangrijk dat kinderen die vaak oefenen en herhalen. Het zou fijn zijn als u dit thuis ook met uw kind oefent. Hieronder vindt u een link om thuis samen met uw kind te oefenen:  

https://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-4/vermenigvuldigen 

Klok
In groep 4 wordt er ook veel aandacht besteed aan het klok lezen. Zowel analoog als digitaal. Hieronder vindt u een link om thuis samen met uw kind te oefenen: 

https://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-4/klokkijken 

Vragen of afspraak maken? Wanneer u vragen heeft, of iets met de leerkracht wilt bespreken, kan dat natuurlijk altijd. U kunt naar de school bellen of een mail sturen. 

Terug naar overzicht